Севиля и Рома се изправят един срещу друг на “Пушкаш Арена в Будапеща,

...
Севиля и Рома се изправят един срещу друг на “Пушкаш Арена в Будапеща,
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Севиля vs Рома 0:1, Дибала поведе джалоросите

Севиля и Рома се изправят един против различен на “Пушкаш Арена ” в Будапеща, с цел да дефинират новия първенец на Лига Европа и играят при резултат 0:1. Пауло Дибала откри резултата в 35-ата минута.

Преди старта на мача пък почитателите на двата тима сътвориха изключителна атмосфера в унгарската столица, като последователите и на Севиля, и на Рома, подвигнаха красиви хореографии, които украсиха " Пушкаш Арена " по впечатляващ метод.

Първата огромна опция в срещата пристигна на сметката на Рома, когато в 12-ата минута Пауло Дибала пусна към Челик в наказателното поле на севилския клуб. Той откри чудесно Спинацола, който стреля с десния крайник, само че Ясин Буну парира чудесно даура му. Все отново след старта на дуела във финала от Лига Европа двата тима опитваха да се надиграват съвсем по всички зони на терена. Севиля беше малко по-деейн по крилата, до момента в който Рома опитваше през средата да изнася бързо топката, само че и за двата отбора нямаше необикновен триумф.

След 22 минути пък реферът Антъни Тейлър сподели първия жълт картон в срещата за Лукас Окампос от Рома, което донесе бурни реакции от треньора на италианците - Жозе Моуриньо, като Специалния беше предизвестен за нервите от британския съдия. Осем по-късно Тами Ейбрахам се свлече на земята, откакто Неманя Гудел посегна да играе с топката, а британският нападател пожела дузпа за удар в главата му. Ейбрахам продължи да лежи на земята, а ВАР ревизира обстановката. Реферите, които имат достъп до мониторите, решиха, че нарушаване няма и играта в Унгария продължи по проект.

Това не смути по никакъв метод хората на Жозе Моуриньо, които в 35-ата минута откриха резултата. Бриан Кристанте и Иван Ракитич влязоха в единоборство в средата на терена, а хърватинът искаше фал. Такъв не бе даден, а Джанлука Манчини изведе ужасно Дибала, който с обмислен изстрел с левия крайник матира Буну - 1:0 за Рома.

Севиля отговори с удар от комплицирана позиция на Ен-Несири с глава, само че Патрисио с лекост избави удара на мароканеца.

LIVE /

0:1 Дибала (35)

Рефер: Антъни Тейлър (Англия)

Стадион: " Пушкаш Арена " (Будапеща, Унгария)

Стартови сформира:

Севиля:   13. Ясин Буну – 16. Хесус Навас (К), 44. Лоик Баде, 6. Неманя Гудел, 3. Алекс Телес – 20. Фернандо, 10. Иван Ракитич – 55. Лукас Окампос
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР